Twitter: Tévedés volt a magyar kormány fiókjának felfüggesztése

A Twitter mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungary-t - írta délelőtt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A hvg.hu megkérdezte a céget a felfüggesztés okáról, azt a választ kapták:

tévedés volt, ennek megfelelően azóta vissza is állították a csatornát.

A lap szerint az About Hungary fiók egy órán át nem volt elérhető, délután fél 1-kor már olvasható volt. A felfüggesztés ideje alatt az volt látható az oldalon, hogy a felhasználó „megsértette a Twitter szabályait”.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó