Úgy alakítják a makói építési szabályzatot, hogy Mészáros Lőrinc megépíthesse az újabb szállodáját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A szerdai testületi ülésen átdolgozzák az építési szabályzatot Makón, hogy Mészáros Lőrinc 5 milliárd forintnyi közpénzből építhessen szállodát a Hagymatikum mellé, írja a hvg.hu.

Szerdán szabják át az építési szabályzatot, hogy Mészáros Lőrinc megépíthesse azt a 90 férőhelyes szállodát, amit megálmodott a makói fürdő mellé. A Mészáros érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels már januárban bejelentkezett a makói polgármesternél, hogy elkészítenék a beruházást, és a Daw Stúdió Kft. el is készítette a látványterveket hozzá. Az építéshez szükséges pénzt pedig nem más állja, mint a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

A szerdai testületi ülés elé kerülő előterjesztésből az látszik, hogy a szabályzat átdolgozása után akár 20 méter magas épületet is fel lehetne itt építeni, holott a hatályos szabályzat szerint a város egyetlen övezetében sem épülhet 15 méternél magasabb épület. A telek beépíthetőségén is változtatnának, azt 80 százalékra emelnék fel az egyébként maximum 45 százalék helyett.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót