Úgy alakítják a makói építési szabályzatot, hogy Mészáros Lőrinc megépíthesse az újabb szállodáját

A szerdai testületi ülésen átdolgozzák az építési szabályzatot Makón, hogy Mészáros Lőrinc 5 milliárd forintnyi közpénzből építhessen szállodát a Hagymatikum mellé, írja a hvg.hu.

Szerdán szabják át az építési szabályzatot, hogy Mészáros Lőrinc megépíthesse azt a 90 férőhelyes szállodát, amit megálmodott a makói fürdő mellé. A Mészáros érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels már januárban bejelentkezett a makói polgármesternél, hogy elkészítenék a beruházást, és a Daw Stúdió Kft. el is készítette a látványterveket hozzá. Az építéshez szükséges pénzt pedig nem más állja, mint a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

A szerdai testületi ülés elé kerülő előterjesztésből az látszik, hogy a szabályzat átdolgozása után akár 20 méter magas épületet is fel lehetne itt építeni, holott a hatályos szabályzat szerint a város egyetlen övezetében sem épülhet 15 méternél magasabb épület. A telek beépíthetőségén is változtatnának, azt 80 százalékra emelnék fel az egyébként maximum 45 százalék helyett.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.