Bűnösnek vallotta magát a twitteres sorozatgyilkos, aki öngyilkosságot fontolgató nőket ölt meg

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bűnösnek vallotta magát az a japán férfi, aki a Twitteren keresztül vette fel a kapcsolatot öngyilkosságot fontolgató nőkkel, akiket aztán ő ölt meg.

A csak twitteres gyilkosként emlegetett Takahiro Shiraishi 2017 márciusában regisztrált a Twitterre, és főleg olyan nőkre utazott, akik öngyilkosságot fontolgattak, mert őket tartotta könnyű célpontnak.

A 29 éves férfi azzal írt rá a Twitteren a nőkre, hogy segít nekik meghalni, néhányukkal pedig azt is elhitette, hogy páros öngyilkosságot fognak elkövetni.

A Twitter profiljára azt írta:

„Segíteni akarok azoknak az embereknek, akiknek fájdalmaik vannak. Kérlek, keress privát üzenetben bármikor!”Az áldozatok többsége nő, köztük van egy 15 éves lány is, és egy 20 éves férfi is, akit Shiraishi azért ölt meg, mert az a barátnője holléte felől érdeklődött.

A rendőrség akkor bukkant rá a sorozatgyilkosra, amikor az egyik áldozata után nyomoztak, és a férfi lakásán több feldarabolt testtrészt is találtak 2017-ben. 

A férfi tárgyalását szerdán tartották Tokióban nagy nyilvánosság előtt, több mint 600 ember volt a tárgyalóteremben. Shiraishi elismerte, hogy az ellene felhozott vádak mind igazak, ha pedig a bíróság is bűnösnek találja, akkor a japán törvények szerint akasztás általi halálbüntetés vár rá. 

A férfi ügyvédje azzal próbált védekezni, hogy a gyilkosságok beleegyezéssel történtek, hiszen maguk az áldozatok is meg akartak halni, ezért elengedő a 6 év, 6 hónapnyi börtönbüntetés. Egy helyi napilap szerint viszont azért nem lehet igaz, hogy valóban beleegyezéssel történtek a gyilkosságok, mert az áldozatok fején zúzódásokat és sérüleseket találtak. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót