Jelenleg 12 intenzív ágyat tudnak működtetni a kiskunhalasi járványkórházban

Egészségügy
2020 október 01., 14:44

Egyelőre 43 koronavírusos beteget szállítottak át a kiskunhalasi kórházból a helyi börtön területén felépített járványkórházba. Frei Norbert osztályvezető főorvos az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy a mobil kórházban most 12 intenzív ágy van a legsúlyosabb állapotú betegek ellátására, ezen jelenleg 4 kritikus állapotban lévő embert kell ellátni. Ugyanakkor ezt a kapacitást 40 főre tudják bővíteni, ha megérkeznek az átvezényelt egészségügyi dolgozók.

photo_camera Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Az osztályvezető főorvos szerint minden technikai eszköz rendelkezésre áll, a dolgozók átvezénylése pedig folyamatban van. Az operatív törzs ugyanakkor nem válaszolt a csatorna kérdésére, hogy mégis honnan vezényeltek át orvosokat és ápolókat.

A járványkórház téliesítésével kapcsolatban a kiskunhalasi kórház igazgatója azt közölte írásban, hogy a teljes épületben normál hűtő és fűtő rendszer működik, a téliesítéssel a tetőn elhelyezett gépészeti eszközök „időjárás-állóságát és állagmegóvását kell biztosítani”. Hozzátette, hogy a kivitelezés nem zavarja a betegellátást.