Párizsban közel jutottak ahhoz, hogy újra bezárják a kocsmákat és az éttermeket

Olivier Véran francia egészségügyi miniszter csütörtökön arról beszélt, hogy Párizsban várhatóan teljes készültségre kell átállniuk a koronavírus terjedése miatt. Ez pedig azt jelenti, hogy akár már hétfőn új korlátozásokat vezethetnek be, ha nem javul a helyzet a következő napokban. Az egyik ilyen intézkedés lehet a bárok és az éttermek bezárása, ahogy az Marseille-ben és Aix en Provence-ban is megtörtént. 

Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP

Véran elmondta, hogy a fővárosban napi 263 új fertőzött jut 100 ezer főre, ez a 65 éven felüliek körében pedig 105. Valamint az internzív ágyak 30-35 százalékán máris koronavírusos betegeket kezelnek. Franciaországban az elmúlt 24 órában 14 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak és 63-an haltak meg. (Euronews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.