Rendőrautóval és kamionnal ütközött egy embercsempész Veszprémben

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 18:58-kor meg akartak állítani egy autót a megyeszékhely határában, mert úgy vélték, feltehetően illegális bevándorlók utaznak benne. A jármű vezetője nem állt meg a rendőri jelzésre, erre a rendőrök követni kezdték, de a kocsi egy áruház mögötti szervizútra hajtott nagy sebességgel, majd a rendőrautónak ütközött, és egy álló kamionba csapódott. A kocsiban utazó hat ember és a szolgálati autóban utazó két rendőr megsérült.

Fotó: police.hu

Felmerült a gyanú, hogy az esettel összefüggésbe hozható egy másik ember is, akit az ajkai rendőrök a 8-as számú főút 73. kilométerszelvényében fogtak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben 1-5, minősített esetben akár 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.