Az SZFE katonakancellárja szerint a hallgatók túlmentek a „normális tiltakozási módon”

oktatás
2020 október 02., 17:13

Nem történt meg időben a kommunikáció, a hallgatók későn értesültek az átalakításról és „talán nem volt eléggé kommunikálva a minta feléjük,” magyarázta az ATV Híradójának a Színház- és Filmművészeti Egyetem kedden kinevezett kancellárja, hogy miért tiltakoznak a diákok szeptember eleje óta. Valami reakció várható volt a részükről, tette hozzá Szarka Gábor,

de az már ami most van, az már szerinte túl van a „normális tiltakozási módon”.

link Forrás

„Nem biztos, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha oda erőszakkal próbálnánk bemenni. Azt gondolom, hogy ha látják azt, hogy milyen irányokba indulunk el, ha megtörténik ez a fajta kommunikáció, akkor előbb-utóbb ebből a helyzetből ki tudunk jutni, és ők maguk fognak úgy dönteni, hogy beengednek minket,”

válaszolta arra a kérdésre, hogy lehet-e egy olyan pont, amikor azt mondja, hogy eddig, és ne tovább. A kancellár borzasztó felelőtlenségnek nevezte az egyetem blokádját, és azt, hogy őt nem engedték be a hallgatók. Megismételte: annak, hogy nem tud bejutni a munkahelyére, az is következménye, hogy nem tudja aláírni a fizetésekről szóló utalásokat.

link Forrás

„Az, hogy katona vagyok az egy szép mese igazából. Büszke vagyok a katona múltamra, de 2016. október elseje óta nem vagyok hivatásos állományban,”

mondta Szarka. Az SZFE új kancellárja, aki korábban a honvédelmi miniszter kabinetfőnöke volt ezredesi rangban, az ATV-nek elmondta, hogy a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium kereste meg az ajánlattal. Dillema volt, hogy elfogadja-e, de szerinte

ha sikerül nyugalmat teremteni, akkor meg lehet kezdeni azt a munkát, amire fel van készülve.