Közel félmilliárdot költöttek fizetésekre Orbán Ráhel volt évfolyamtársának divatcégénél

Jókora fizetéseket adnak a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél, amit Orbán Ráhel egykori évfolyamtársa, Bata-Jakab Zsófia vezet, és amibe a kormány is önti a pénzt

A Népszava a 2019-es mérleg alapján azt írja, „közel félmilliárd forintot, bérjárulékokkal együtt 445 milliót költöttek el bérköltségekre a tavaly statisztikai átlagban 10 munkavállalóval dolgozó ügynökségnél”.

Bata-Jakab ZsófiaFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

2018-ban még havonta átlagosan 1,4 millió forintot költöttek vezetői bérekre, tavaly már 2,6 milliót. Ezen kívül 146 millió forint ment tanácsadásra, és 73 millió forint szakértői díjakra.

A cég 2019-ben 1,8 milliárd forint működési és 26 milliós beruházási támogatást kapott. A legtöbb kiadás rendezvényszervezéshez kapcsolódik, amire 972 millió forintot költöttek.

A Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-t 2018-ban hozta létre az állam a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó