Trump koronavírusos

2020 október 2., péntek 3:20

Donald Trump és felesége, Melania Trump is koronavírusosnak bizonyult, közölte az elnök a Twitteren. Mindketten karanténba vonulnak.

Csütörtök este derült ki, hogy Trump egyik közeli tanácsadója, Hope Hicks elkapta a fertőzést. Mivel szoros kapcsolatban vannak vele, tesztelték az elnököt és a first lady-t is, ennek érkezett meg mostanra az eredménye.

Trump, még ha tünetmentes is marad, bizonytalan időre kénytelen izolálni magát, ami alaposan megnehezítheti az újraválasztási kampányát. A New York Times arról ír, hogy ha az elnök megbetegedne, felmerülne a kérdés, jól teszi-e egyáltalán, hogy jelölteti magát.

Trump hónapokon keresztül nem volt hajlandó maszkot viselni a nyilvános szereplésein, bagatellizálta a vírus jelentőségét, és tömegrendezvényeket is tartott. Többször fogadkozott, hogy kontroll alatt tartják a fertőzést, ami hamarosan el fog tűnni.

A felmérések szerint az amerikaiak többsége úgy látja, Trump rosszul kezelte a helyzetet, és bár az elnök igyekszik mással tematizálni a közvéleményt, a pozitív teszt nem fogja segíteni ebben.

A járvány az Egyesült Államokban szedte a legtöbb áldozatot, több mint kétszázezret.