Két melegrekord is megdőlt ezen a hétvégén

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tegnap és ma is hőmérsékleti rekord született - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.  

Az ország déli területein több helyen is 30 fok fölé melegedett fel a levegő. 

Kémes állomáson 30,8 fokot regisztráltak, ezzel megdőlt az október 3-ra vonatkozó maximumhőmérséklet rekordja. A korábbi legnagyobb szélsőértéket ebben a kategóriában Mohács állította fel 1985-ben, 30,1 fokkal.

A ma reggelig mért napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt. Sarkad-malomfokon mindössze 18,2 fokig hűlt le a levegő. A korábbi legnagyobb szélsőértéket ebben a kategóriában Milotán mérték 2006-ban, ez  17,8 fok volt.

Grafika: OMSZ

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!