Majdnem megfagyott a Pest megyében befogott királypiton

ÁLLAT
2020 október 04., 10:47

Egy a kutyáját sétáltató nő figyelt fel az állatra, le is fotózta, és értesített egy állatvédő szervezetet. Ők azonban megnyugtatták, hogy ez csak egy közönséges gabonasikló, nem kell foglalkozni vele. Ugyanezt a választ kapta a hatóságtól és más szervezetektől is, de csak nem hagyta nyugodni a dolog. Végül felkereste Both Zoltán állatbefogót, aki azonnal látta, hogy a képen nem sikló, hanem egy királypiton látható - írja a Blikk.

Both Zoltán az esetről posztjában ezt írta: „A sok szakértőnek köszönhetően a királypiton most az életben maradásért küzd. A hideg őszi éjszakák miatt teljesen átfagyott ez az Afrikában élő kistestű óriáskígyó. Az állapotát az is tükrözi,hogy egy nap elteltével is ott feküdt átfagyva a mezőn ahol előző nap észlelték, csak pár méterrel arrébb”.

A Blikknek a szakértő azt mondta, a piton jobban van, de vannak rajta sérülések, harapások és karmolások is.

„Azok kezelése folyamatban van. Jelenleg infralámpával melegítem, ennek hatására kezd magához térni, de nagyon megviselték a történtek. Erősnek tűnik, látszik rajta, hogy élni akar. Én megteszek mindent annak érdekében, hogy felépüljön” - mondta a vadállatbefogó. Both Zoltán szerint a kígyó vagy megszökött vagy kidobták.

A címlapkép illusztráció, készítője: WingedWolfPsion