Még több koronavíruson átesett ember vérplazmájára van szükség

Sikeresen alkalmazzák a súlyos állapotú fertőzöttek terápiájában, ezért még több, a koronavírus-fertőzésből kigyógyult ember vérplazmájára van szükség Magyarországon, közölte az Országos Vérellátó Szolgálat. A felhívás szerint a 

lehető legtöbb, korábban PCR-pozitív, de legalább három hete tünetmentes ember jelentkezését kérik és várják.

A potenciális donorokat egy előzetes orvosi vizsgálat után választják ki, egy kérdőív kitöltése, a személyes beszélgetés és fizikális vizsgálat után döntenek az alkalmasságról. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.