Túl nagy lett az Excel-fájl, 16 ezer koronavírusos esetet nem regisztráltak a hivatalos brit statisztikákban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy számítástechnikai hiba következtében közel 16 ezer pozitív koronavírusos eset maradt ki a hivatalos brit adatokból, derült ki hétfőn. A Brit Közegészségügyi Hivatal (PHE) hétfői tájékoztatása szerint szeptember 25-e és október 2-a között 15841 esetet nem regisztráltak az országos, összesített adatokban, írja a Yahoo

Ennek következtében súlyos lyuk keletkezett a kontaktkutatásban is, mert míg a fertőzötteket értesítették, a fertőzöttek lehetséges kontaktjait nem, vagy csak késéssel tudták felkeresni. Brit sajtóértesülések szerint a problémát az okozta, hogy a Microsoft Excel-ben vezetett táblázat elérte a maximális fájlméretet, ezután pedig nem lehetett új adatokat hozzáadni. 

A brit munkaügyi miniszter közben egy beszélgetős műsorban közölte, hogy nem tudnak változtatni a történelmen, és hogy nem tudják, hány potenciális fertőzöttet nem értek el a számítógépes hiba miatt. 

Az ellenzéki Munkáspárt azt követeli, hogy Matt Hancock egészségügyi miniszter még hétfőn álljon a parlament alsóháza elé, és adjon magyarázatot arra, hogy ez hogyan fordulhatott elő. 

A korábban a hiba miatt nem regisztrált eseteket végül most hétvégén adták hozzá az összadatokhoz, így fordulhatott elő, hogy szombaton 12872, míg vasárnap 22961 fertőzöttet regisztráltak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!