Egy amerikai férfi összeveszett egy másikkal a maszkhordás miatt, ellökték, meghalt

bűnügy
2020 október 07., 17:11

Meghalt egy 80 éves amerikai férfi, miután egy kocsmában rászólt az egyik vendégre, hogy hordjon maszkot, az pedig a földre lökte őt. Az eset szeptember 26-án történt a New York állambeli West Seneca városban, ahol a 65 éves Donald Lewinski úgy gondolta megoldani a vitát arról, hogy nem hord maszkot a kocsmában, hogy ellöki az ezt rajta számon kérő Rocco Sapienza-t. Sapienza a földre esett, beverte a fejét és elvesztette az eszméletét, majd október elsején bele is halt a koponyasérülésébe.

Lewinski ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek vádat. Ügyvédje szerint tragikusnak tartja, ami történt, de védence nem vallja bűnösnek magát.

Nem ez az első eset, hogy egy maszkhordás miatt kialakult vita valakinek az életébe kerül: májusban a Michigan állambeli Flint városában egy biztonsági őrt lőttek agyon, miután nem akart valakit maszk nélkül beengedni a boltba. Májusban pedig egy francia buszvezetőt vertek meg annyira azért, mert nem engedett egy csoportot maszk nélkül felszállni, hogy később belehalt. (Guardian)