Egy amerikai férfi összeveszett egy másikkal a maszkhordás miatt, ellökték, meghalt

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Meghalt egy 80 éves amerikai férfi, miután egy kocsmában rászólt az egyik vendégre, hogy hordjon maszkot, az pedig a földre lökte őt. Az eset szeptember 26-án történt a New York állambeli West Seneca városban, ahol a 65 éves Donald Lewinski úgy gondolta megoldani a vitát arról, hogy nem hord maszkot a kocsmában, hogy ellöki az ezt rajta számon kérő Rocco Sapienza-t. Sapienza a földre esett, beverte a fejét és elvesztette az eszméletét, majd október elsején bele is halt a koponyasérülésébe. 

Lewinski ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek vádat. Ügyvédje szerint tragikusnak tartja, ami történt, de védence nem vallja bűnösnek magát. 

Nem ez az első eset, hogy egy maszkhordás miatt kialakult vita valakinek az életébe kerül: májusban a Michigan állambeli Flint városában egy biztonsági őrt lőttek agyon, miután nem akart valakit maszk nélkül beengedni a boltba. Májusban pedig egy francia buszvezetőt vertek meg annyira azért, mert nem engedett egy csoportot maszk nélkül felszállni, hogy később belehalt. (Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!