Elhunyt Johnny Nash, reggae dalszerző-énekes

80 éves korában természetes halállal elhunyt Johnny Nash, amerikai reggae és popénekes, dalszerző, közölte a művész családja.

Nash az első olyan befutott reggae előadóként vált világhírűvé, aki nem jamaikai származású volt. A houstoni születésű zeneszerző 1957-ben adta ki első lemezét, de igazán híressé az 1972-es I Can See Clearly Now című kislemeze, illetve ennek címadó dala tette, ami több mint egymillió példányban kelt el ebben az évben, és hetekig vezette a Billboard Hot 100 toplistát.

A BBC azt írja, Nash hivatalos weboldalán szerepel, hogy a zenész segítette anno Bob Marley reggae dalszerző-énekest, hogy lemezszerződéshez jusson. Az utóbbi időkben ő maga dalokat már nem írt, inkább a régebbiek analóg hanghordozóra rögzített felvételeinek digitalizálásán dolgozott. Fia John, és felesége, Carli élte túl. (via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.