Megint 360 forint fölött a forint-euró árfolyam

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gyengült a forint szerda reggelre a főbb devizákkal szemben. Az euró jegyzése a kedd este hét órai 359,70 forint után szerda reggel fél nyolckor magasabban, 360,57 forinton állt.

A dollárral és a svájci frankkal szemben is romlott a forint értéke a dolláré 305,35 forintról 307,36 forintra ment fel szerda reggelre, a svájci franké pedig a kedd esti 333,60 forintról 334,72-re.

A forint történelmi mélypontját továbbra is a 2020. április 1-jei árfolyam jelenti: akkor 369,5 forintba is került egy euró. De szeptember végén is járt már 365 forint körül az árfolyam.

A gyengülés fő oka az, hogy ahogy egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a járvány második hulláma nagy bajt okoz a gazdaságban, a befektetők inkább – a biztonságosnak vélt – euróba vagy dollárba teszik át a pénzüket, emiatt szenved a régió több devizája, írja a hvg.hu. (via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!