Megint kötelezővé tették az arcmaszkot szabadtéren egész Olaszországban

külföld
2020 október 07., 17:59

Olaszország egész területén újra kötelező az arcmaszk használata szabadtéren, tehát az utcákon is – jelentette be Giuseppe Conte miniszterelnök.

Conte felszólította az olaszokat, ahogy kilépnek a lakásból, mindig hordják a szájmaszkot. „Otthon is használjatok, családtagok és ismerősök között” – mondta a miniszterelnök. Azt mondta, csak akkor vegyék le a szájmaszkot, ha hosszabb ideig teljesen egyedül vannak, például az üres utcán sétálnak.

Zárt térben március 10. óta kötelező a szájmaszk használata, szabadtéren május 18. óta nem volt kötelező.

A kormányfő megerősítette, hogy január 31-ig meghosszabbították a járvány miatti egészségügyi veszélyhelyzetet, és a tartományok további szigorításokat vezethetnek be.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter komolynak nevezte a helyzetet, azt mondta, azon dolgoznak, hogy ne kelljen újból lezárni az országot.

Egy nap alatt ezerrel nőtt a szűrt fertőzöttek száma, elérte a 3678-t. Utoljára április 16-án regisztráltak ennyi új pozitívat. Az utóbbi egy hét alatt 42 százalékkal ugrott meg a fertőzöttek száma, az intenzív osztályra kerülők száma napi 20 fővel nő. A legtöbb új beteget jelenleg Campania tartományban diagnosztizálják. (MTI)