Kilobbizta a pályázatot a fideszes képviselő, amin aztán milliókat nyert a felesége és az anyja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jól jártak Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő rokonai a szálláshely-fejlesztési pályázatokkal. A felesége 2,4 millió, az édesanyja pedig kétmillió forint támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, írja a Blikk.

A pályázat ötletgazdája maga Witzmann volt. Július végi Facebook-posztjában azzal dicsekedett, hogy az év elején személyesen kezdeményezte Orbán Viktornál a magánszálláshelyek támogatását. „...az volt a célom, hogy a szállodák, kempingek és a panziók mellett a legkisebbek, azaz a magánszálláshely-kiadók is részesülhessenek állami támogatásban” - írta akkor. A múlt héten pedig bejelentette, hogy jövő márciusig meghosszabbították a pályázatok megvalósítási határidejét.

Witzmann Mihály a parlamentben májusbanFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A képviselő azt mondta a Blikknek, hogy a rokonok pályázati sikere senkinek sem okozott hátrányt. „A meghirdetett pályázati konstrukcióban összesen 60 milliárd forint állt rendelkezésre, amiből 45 milliárd forintot ítéltek oda a nyerteseknek, vagyis 15 milliárd forint így is megmaradt! Ebből az is következik, hogy az édesanyám lakásának kettő, illetve anyósom lakásának három szobájára beadott pályázat senki számára nem okozott semmiféle hátrányt, és senkinek nem csökkentette a nyerési esélyeit.”

Elmondása szerint édesanyja és anyósa közel 40 éve foglalkozik magánszálláshely-kiadással, ami nem ritka a Balatonnál. Anyósa lakását pedig 2001 óta a felesége adja ki. 

A pályázaton összesen 16 ezren vettek részt, több mint 13 ezren nyertek. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót