Koronavírus: 21 ember halt meg, közel 150-en kerültek kórházba

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

21-el nőtt az elmúlt napon a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, így összesen már 898 elhunytról tudunk. Jelentősen, 148-cal nőtt a kórházban ápoltak száma (összesen 804), és 56-an vannak lélegeztetőgépen.

Frissítés (9:30): Időközben feltöltötték a hivatalos koronaoldalra az elhunytak adatait. A legfiatalabb áldozat egy 37 éves férfi, akinél magasvérnyomás-betegséget, agyi infarktust, súlyos mentális retardációt, féloldali spasticus bénulást és veseelégtelenséget tüntettek fel alapbetegségekként. Van 46 és 54 éves elhunyt is, az összes többi halotthoz hasonlóan ők is küzdöttek alapbetegségekkel. 

A 11462 tesztből 932 lett pozitív, vagyis a pozitív minták aránya 8 felett van, továbbra is meghaladva az 5 százalékos WHO-ajánlást.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót