Több éjszakára belógott egy férfi a pécsi Covid-központba, műszaki cikkeket vitt el

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lopás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy hajléktalan férfi ellen, aki idén tavasszal betört a pécsi Covid-központba, és műszaki cikkeket lopott el, írja a 24.hu. Az ügyészség szóvivője szerint a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, amit azzal magyarázott, hogy nem volt pénze. 

Katonák tábori ágyakat pakolnak a Pécsi Tudományegyetem Akác utcai klinikai tömbjében 2020. április 20-ánFotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Az illető több éjszakát is eltöltött tavasszal a Pécsi Tudományegyetem infektológiai osztályának üres, de lezáratlan részlegén. Az épületet ekkorra felszerelték a szükséges informatikai eszközökkel, hogy kezelni tudják az esetleges fertőzötteket, de még üresen állt. Ezért nem vették észre a férfit. 

Összesen közel félmillió forintos kárt okozott, akár három év börtönt is kaphat.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót