Több éjszakára belógott egy férfi a pécsi Covid-központba, műszaki cikkeket vitt el

Lopás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy hajléktalan férfi ellen, aki idén tavasszal betört a pécsi Covid-központba, és műszaki cikkeket lopott el, írja a 24.hu. Az ügyészség szóvivője szerint a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, amit azzal magyarázott, hogy nem volt pénze. 

Katonák tábori ágyakat pakolnak a Pécsi Tudományegyetem Akác utcai klinikai tömbjében 2020. április 20-ánFotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Az illető több éjszakát is eltöltött tavasszal a Pécsi Tudományegyetem infektológiai osztályának üres, de lezáratlan részlegén. Az épületet ekkorra felszerelték a szükséges informatikai eszközökkel, hogy kezelni tudják az esetleges fertőzötteket, de még üresen állt. Ezért nem vették észre a férfit. 

Összesen közel félmillió forintos kárt okozott, akár három év börtönt is kaphat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.