66 fertőzött van egy Nógrád megyei idősek otthonában

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy a Nógrád megyei Bátonyterenye idős otthonának két telephelyén összesen 66 gondozott koronavírus-tesztje lett pozitív. 

A Híradónak az Emmi megerősítette, hogy szeptember 28-án lett pozitív az egyik bennlakó tesztje, és azóta 65 további gondozottnál mutatták ki a vírust. Jelenleg 14 ember van kórházban, de senki nem szorul lélegeztetésre. 17 ápoló jelenleg házi karanténban van. 

A csatornának nyilatkozott egy benn lakó pár rokona, aki arra panaszkodott, hogy sem a bennlakókkal, sem a hozzátartozókkal nem közöltek semmit a megbetegedésekkel kapcsolatban, van olyan rokon, aki még mindig nem tudja, hogy mi a helyzet az otthonban. A helyiek amúgy arra gyanakszanak, hogy az ételszállítás során juthatott át a vírus az egyik telephelyről a másikra. 

Az RTL Klub információi szerint a Somogy megyei Barcs idősotthonában is megjelent a vírus, itt 26 gondozott tesztje lett pozitív, és három ápoló is elkapta a vírust. Az idős lakók közül négyen vannak kórházban, az egyikük állapota kritikus. A polgármester nem nyilatkozott a csatornának, de a helyi hírek szerint több gondozó úgy döntött, hogy a járvány idejére beköltöznek az intézetbe. 

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek