Az ENSZ World Food programja kapta a 2020-as Nobel-békedíjat

Az ENSZ World Food nevű programjának ítélték oda a 2020-as Nobel-békedíjat, amiért millióknak szállítottak ételsegélyeket, különösen a világjárvány idején.

A Nobel-bizottság szerint a szervezet „hozzájárult az éhezés áldozatainak számának erőteljes csökkentéséhez szerte a világon”.

A Nobel-békedíjat 2019-ben Ahmed Abij etióp miniszterelnöknek ítélték oda, mert nagy szerepe volt abban, hogy a húsz éve fennálló eritreai-etióp szembenállást feloldozó egyezményt megkötötték 2018-ban. (NewYorkTimes)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.