Egyetlen nap alatt közel kétszáz koronavírus-fertőzött került kórházba

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

1176 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt 15 beteg az elmúlt nap során, derül ki a koronavirus.gov.hu-n közzétett napi tájékoztatóból.

Jelentősen, 189 új beteggel nőtt a kórházban ápoltak száma, ami összesen már 993. Közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen.

Már majdnem annyian vannak kórházban, mint a tavaszi csúcson, és lélegeztetőn sem voltak ennél többen az első hullámban, mint most.

Ahhoz képest, hogy nyakig benne vagyunk a második hullámban, továbbra is keveset tesztelnek. 

A WHO elváráshoz képest továbbra is túl magas a pozitívak aránya, ami 5 százalék fölött azt jelzi, hogy nincs kontroll alatt a járvány.

A napi fertőzöttek száma továbbra is abban a sávban mozog, ami ilyen kevés teszt mellett adott.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 25 107. Miután ezt a kevés tesztből kijövő napi esetszámokból kalkulálják ki, így legfeljebb csak érdekesség, de távol áll a valós helyzettől. 

Ha a napi tesztszámot és a pozitív tesztarányt a megelőző hét nap átlagában nézzük, kiszűrve a kilengéseket, azt látjuk, hogy az előbbi Magyaroszágon egy ideje folyamatosan csökken, utóbbi növekszik. Ábrázoltuk az Orbán Viktor által „laboratóriumnak” tekintett Ausztria adatait is. 

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek