Nem kerül börtönbe az az amerikai turista, aki rossz értékelést írt egy thai szállodáról

külföld
2020 október 09., 02:45

Megúszta a börtönt az az amerikai turista, akit szeptember végén azért tartóztattak le, mert rossz értékelést írt az interneten egy thaiföldi szállodáról.

Wesley Barnes a See View Resort szálló vendége volt Koh Chang üdülőszigeten, ahol konfliktusba keveredett a szálloda személyzetével, amiért az étterembe a saját alkoholját akarta bevinni a vacsorához, emiatt azonban díjat akart felszámolni a szálloda, aminek a megfizetését Barnes megtagadta. A konfliktus végül elrendeződött, de Barnes olyan értékelést írt a Tripadvisoron, amit a szálloda nem tett zsebre. Állítólag modernkori rabszolgasággal is vádolta a See View Resortot. A szálloda ezután hitelrontás címén feljelentette volt vendégét, akit rövid időre őrizetbe is vettek és büntetőeljárás is folyt ellene. Barnest a negatív értékelés miatt két évig terjedő szabadságvesztésre vagy átszámítva bő hatezer dollár pénzbüntetésre is ítélhették volna.

A rendőrség viszont most azt közölte, hogy Barnesnak sikerült megegyeznie a szállodával és a bocsánatot is kért tőlük a csípős kommentje miatt egy békítő ülésen. A szálloda közölte, hogy visszavonja a férfi elleni feljelentést, amennyiben teljesíti azokat a feltételeket, amikben megegyeztek. Barnes a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy csak egyszer és mindenkorra szeretett volna véget vetni ennek az ügynek. (BBC)