Románia tiltakozásképp visszahívta minszki nagykövetét

Lengyelország, a balti országok, és több más európai uniós tagállam után Románia is hazarendelte konzultációra minszki nagykövetét. Bogdan Aurescu román külügyminiszter pénteki twitterüzenetében úgy fogalmazott, hogy

"Fehéroroszországnak meg kell értenie, hogy az Európai Unió tagállamaira gyakorolt diplomácia nyomás nem segíti a párbeszédet és nem fog pozitív eredménnyel járni."

Egy nappal korábban Szlovákia jelentette be, hogy konzultációra hazarendelte a minszki nagykövetségének vezetőjét. "A fehérorosz hatóságok lépései az Európai Unió tagállamai ellen elfogadhatatlanok," kommentálta döntését Ivan Korcok külügyminiszter. 

A most hazarendelt román nagykövet, Viorel Mosanu egyike volt azoknak a diplomatáknak, akik ott voltak Szvetlana Alekszievics Nobel-díjas lakásán, hogy megakadályozzák az írónő letartóztatását. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.