Szentkirályi Alexandra: A kormány mindig olyan járványügyi döntéseket hoz, ami találkozik az emberek elképzeléseivel

politika
2020 október 09., 02:27

„Óvnék mindenkit attól, mármint a magamfajta laikusokat, hogy hirtelen gyorstalpalón virológussá képezzék át magukat. Tehát persze mindenkinek van véleménye, ez talán elkerülhetetlen, de nem kell azt hinnünk, hogy értünk hozzá. Én magam sem merem ezt állítani, csak annyit merek mondani, hogy vannak tapasztalataink,” mondta Orbán Viktor még szeptemberben az M1-nek adott interjújában. Mégis a "gyorstalpalón virológussá képzett" emberek véleményével összhangban hozza a járványügyi intézkedéseket a kormány.

link Forrás

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 csütörtök esti műsorában kijelentette, hogy

a kormány mindig olyan lépéseket tesz, amelyek találkoznak az emberek véleményével, ilyen például a maszkviseléssel kapcsolatos szabályozás, vagy a határzár bevezetése.

A közvélemény hangulatának megfelelő intézkedéseket a hatékonysággal indokolta. Szentkirályi a műsorban arról is beszélt, hogy az egészségügyi ellátórendszer bírja a terhelést. A legrosszabb forgatókönyvek szerint az országban 200 ezer fertőzött lehet, akiknek az ellátásához 36 ezer kórházi ágyra és több ezer lélegeztetőgépre lesz szükség. A magyar egészségügy ennek kétszeresét is képes teljesíteni, mondta.