Afrikának 1200 milliárd dollára van szüksége ahhoz, kilábaljon a pandémia okozta válságból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Afrikának 1200 milliárd dollára lesz szüksége a következő három évben ahhoz, hogy gazdaságilag talpra álljanak a pandémia után, jelentette be a Nemzetközi Valutaalap szombaton.

Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap vezetője szerint a világnak többet kell tennie azért, hogy Afrika kilábalhasson ebből a válságból.

A Világbank adati szerint ugyanis 43 millió afrikait fenyeget extrém szegénység a pandémia következtében.Bár az afrikai országok gazdasága eddig javuló tendenciát mutatott, a vírusnak köszönhetően rengetegen vesztették el a munkájukat és a családok jövedelme mintegy 12 százalékkal csökkent. 

A Valutalap eddig mintegy 26 milliárd dollárt adott az afrikai országoknak a koronavírus hatásának enyhítésére, de még magánhitelezők és más országok segítségével is óriási a hiány a finanszírozásban.

Kristalina Georgieva szerint néhány afrikai ország választani készül aközött, hogy tovább tetőzze az adósságait vagy biztosítsa a szociális és egészségügyi kiadásaikat.

Georgieva arra szólította fel a G20 országokat, hogy hosszabbítsák meg az adósságtörlesztés moratóriumát és bizotsítsanak több forrást a hitelezésre. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!