Fogvatartotta és egy kutyanyakörvvel fojtogatta fiatalkorú barátnőjét egy férfi

2020 október 10., szombat 7:45

Letartóztattak egy 35 éves férfit, mert fogvatartotta és egy kutyanyakörvvel fojtogatta a még fiatalkorú barátnőjét, tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék az MTI-t szombaton.

A Zalai Hírlap beszámolója szerint egy 35 éves nagykanizsai férfi áprilisában került közelebbi kapcsolatba a fiatalkorú lánnyal, aki hozzá is költözött. Október 4-én a lány a barátnőjével autóval indult a városba, amire a férfi megharagudott, ezért utánuk eredt és megállította az autót.

A férfi a lányt a hajánál fogva kirángatta a kocsiból, aztán az albérletébe hurcolta, ott lemeztelenítette és bántalmazta, azzal gyanúsítva, hogy megcsalja őt. A férfi másnap sem engedte szabadon a lányt, akit újra megvert, a nyakára pedig kutyanyakörvet csatolt, azzal fojtogatta.Végül a lány délután értesíteni tudta az anyját, aki érte ment. A lány pórázzal a nyakán hagyta el a lakást, állapota miatt kórházba került, miután a testszerte elszenvedett zúzódások mellett az orrcsontja is eltörött.

A korábban többször büntetett férfi elmenekült a lakásból, a rendőrök kedden fogták el egy emeletes ház tetején. A bíróság 30 napra elrendelte a férfi letartóztatását, mert felmerül a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés, valamint a sértett és a tanúk befolyásolásával a bizonyítás megnehezítése. A rendőrség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése és testi sértés bűntettének gyanúja miatt nyomoz. (MTI)