Világszerte 29 millió lányt és nőt tartanak modern rabszolgaságban

Az ENSZ jelentése szerint 29 millió lányt és nőt zsákmányolnak ki valamilyen formában világszerte.

A jelentés, amelyet az ENSZ a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) közreműködésével készített el a modernkori rabszolgaság alá sorolja a kényszermunkát, a házasságra kényszerítést és a házi szolgaságot is. 

A jelentés sajtótájékoztatóján a rabszolgaság felszámolására törekvő szervezet, a Walk Free egyik alapítója, Grace Forrest arról beszélt, hogy az országok sokszor a gazdaság normális működésének tartják a nemzeteken átívelő kizsákmányolásokat.

Grace emellett arról is beszélt, hogy 136 ország egyáltalán nem szankcionálja a gyerek- és a kényszerházasságokat.

Az ENSZ és a Walk Free most közös kampányt indít, hogy az országokat cselekvésre sarkallják a modern rabszolgaság ellen. (via 24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.