Elhunyt a világ legidősebb ejtőernyősnője

88 éves korában elhunyt Dilys Price, akit a világ legidősebb ejtőernyősnőjeként tartottak számon. A BBC beszámolója szerint ötvenes éveiben Dilys tériszonya ellenére ugrott először, hogy aztán élete végéig több százszor megismételje ezt, szerte a világban. A Guinness Rekordok Könyve szerint ő a legidősebb nő, aki valaha szólóban ugrott.

A cardiffi születésű Price az ejtőernyőzés mellett jótékonykodott is, ő a Touch Trust nevű szervezet alapítója, amely fogyatékosoknak szervez programokat. Egy másik jótékonysági szervezet, a Learning Disability Wales közleménye szerint Price "fogyatékkal élők és autisták ezreinek változtatta meg az életét".

"Az ejtőernyőzés a szenvedélyem, az ég végtelen gyönyörűsége... ahol olyan szabadnak érzem magam" - nyilatkozta Price két éve a BBC-nek. Price 54 éveskorában ugrott először, azóta 1139 szólóugrást hajtott végre. 86 éves korában eladta ejtőernyőjét, de tandemben még ekkor is ugrott. 2003-ban a Brit Birodalom Érdemrendjét (OBE). (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.