Anglia egyes részein csak a közvetlen rokonaikkal találkozhatnak majd az emberek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Három fokozatú védekezést vezetnek be Angliában a járvány ellen. Ez azt jelenti, hogy a különböző térségeket a szükséges korlátozások mértéke szerint fogják csoportosítani. 

  • Az ország nagy részén az egyes fokozat lesz érvényben, vagyis maradnak a szeptemberben bevezetett intézkedések. Ilyen a vendéglátóhelyek este 10 órai zárása és a hat fős gyülekezési korlát.
  • A második fokozatban az emberek legfeljebb a közvetlen családtagjaikkal vagy segítőikkel találkozhatnak a négy fal között. Kültéren érvényben marad a hat fős limit.
  • A hármas fokozat tiltja a különböző háztartások keveredését bel- és kültéren egyaránt. Legfeljebb a parkok és hasonló közterek jelentenek kivételt, ahol azért lehet baráti sétákat tenni. Az érintett területeken a be- és kiutazást sem javasolják majd, hacsak nem létfontosságú.

Várhatóan a nap végén hozzák nyilvánosságra, hogy melyik térségben melyik fokozat lesz érvényben, de azt már sejteni lehet, hogy Liverpool mellett Anglia északi része kerül a legszigorúbb kategóriába. írja a Guardian. Az új szabályozást holnap fogadná el a törvényhozás, és szerdán lépne érvénybe. 

Boris JohnsonFotó: WIktor Szymanowicz/NurPhoto via AFP

Boris Johnson miniszterelnök azt mondta, nem ilyen életet szeretnének, de kénytelenek ezt a szűk határt követni a totális lezárás a járvány szabadon engedése között.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót