Őszi idő lesz ősszel

Több 444 videó?
Szeretném

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján kedden olyan idő lesz, amire októberben számítani lehet: túlnyomóan borult lesz az ég. Reggel még sokfelé valószínű eső, zápor, majd délelőtt dél felől elkezd szűnni a csapadék, de főként az északkeleti, északi megyékben további kiadós esőzés valószínű. 

Az északi, északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős, néhol viharos széllökések, majd a nap második felében az egyre nagyobb területen délnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, 10 fok fölötti értékekre a Tiszántúlon számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 13 fok között várható, de az északkeleti határvidéken ennél kissé melegebb is lehet. 

A hét további napjai sem ígérnek megkönnyebbülést: az Időkép előrejelzése szerint 

  • szerdán a ciklon és csapadékzónája az ország északi megyéiben okoz még csapadékot, délebbre felszakadozik a felhőzet. Erős, viharos marad a szél. Hajnalban 0-8, napközben 9-17 fok várható.
  • csütörtökön északon lehet több napsütés, de dél felől ismét megnövekszik a felhőzet, a délutáni, esti óráktól egy újabb mediterrán ciklon hozhat esőt, záporokat. Napközben 11-20 fok között alakul a csúcshőmérséklet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.
  • pénteken kezdetben többfelé, délután kevesebb helyen lehet eső, záporok. Kevés napsütés keleten lehet. Az északias szél többfelé feltámad, néhol erős lökések lehetnek. Délután 11-18 fok lehet. 

Hogy hétvégén mi lesz, arról talán most még korai beszélni, el is kell jutni addig.