Törölni fogja a Facebook a holokauszttagadó posztokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Frissítették a Facebook gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályzatát, így a jövőben törölni fogják a holokausztot tagadó vagy torzító tartalmakat. 

A cég az antiszemitizmus világszintű növekedésére hivatkozik, idézve egy szeptemberben nyilvánosságra került kutatást is, miszerint a 18-39 éves amerikaiak közel negyede lehetségesnek gondolja, hogy a holokauszt egy mítosz, vagy legalábbis el van túlozva.

A Facebook közleménye szerint az új szabályt képtelenség egyik napról a másikra érvényesíteni, hiszen időbe telik, mire kiképzik a munkatársaikat arról, hogy milyen típusú tartalmak tartoznak a hatálya alá. 

A tervek szerint még idén életbe lép az az újítás is, hogy aki a holokausztra vagy holokauszttagadásra keres a Facebookon, azt egy hiteles tájékoztatást nyújtó oldalra irányítsák át. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó