Csomagtartóban akarta nyaralásra csempészni barátnőjét egy szlovák férfi a horvát-magyar határon

hülyeség
2020 október 13., 07:46

Botcsinálta embercsempészt fogtak a letenyei határőrök: egy szlovák férfi szerette volna papírok nélkül utazó barátnőjét átcsempészni a horvát-magyar határon, hogy aztán jót nyaraljanak a tengerparti országban.

A fiatal, 35 éves férfi és barátnője szeptember 30-án indultak el a horvátországi nyaralásra szlovákiai otthonukból, de már ekkor tudták, hogy a nő nem tud majd szabályszerűen átjutni az országba, ami egyelőre még nem tagja a schengeni övezetnek,

mert korábban elvesztek a személyes okmányai.

A rajkai határon még gond nélkül átjutottak, de Letenyénél, az útlevél-ellenőrzésnél már visszafordították őket a nő hiányzó okmányai miatt. A pár viszont nem engedte el a nyaralást,

a legközelebbi autópálya-lehajtónál megálltak, a nőt elbújtatták a csomagtartóban, és ebben a felállásban újra megostromolták a horvát-magyar határt.

A határőrök, ugyanannál a letenyei átkelőhelynél, azonban a csomagtartóban kiszúrták a szúnyoghálóval letakart nőt.

Partnere ellen embercsempészés bűntette miatt vádat emelt a Nagykanizsai Járási Ügyészség, a bíróság pedig bűnösnek találta: nyolc hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönre ítélte. A döntést a vádlott és az ügyész is elfogadta. (MTI)