Háromlépcsős korlátozási rendszert vezettek be Angliában

Új, háromlépcsős korlátozási rendszert vezettek be Angliában a koronavírus miatt, írja a BBC.

A háromlépcsős rendszert azután vezették be, hogy Keir Starmer a Munkáspárt vezetője azt kérte, hogy a kormány hozzon egy két-három hetes egyfajta megszakító lezárást, hogy kontroll alatt tartsák a fertőzéseket. 

A háromlépcsős rendszer értelmében Anglia összes területét közepes, magas és nagyon magas riasztási szintre sorolják:

  • A közepes riasztási szinten a hatos szabályt kell betartani, ami azt jelenti, hogy kültéren és beltéren is maximum hat ember találkozhat egymással, és a bároknak, kocsmáknak, éttermeknek be kell zárniuk este tízkor.
  • A magas riasztási szinten különböző háztartásban élő emberek nem keveredhetnek egymással beltéren.
  • Nagyon magas riasztási szinten pedig a különböző háztartásban élők nem keveredhetnek se kültéren, se beltéren beleértve a vendéglátóhelyeket és a privát kerteket.

Az ország nagy részén a közepes riasztási szint van életben, de Észak-, és Közép-Anglia néhány területén a legmagasabb korlátozási szintet rendelték el. A legszigorúbb járványügyi intézkedések Liverpool régiójában vannak, ahol azoknak a bároknak és kocsmáknak be kellett zárniuk, ahol nem szolgálnak fel ételt.

A kormány Manchester és Lancashire megyék esetében is gondolkodik, hogy bevezetik a legmagasabb riasztási szintet, amit Manchester megye polgármestere elítél, ugyanis szerinte a fejük felett, tárgyalások nélkül akar a kormány dönteni az életükről.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.