Háromlépcsős korlátozási rendszert vezettek be Angliában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Új, háromlépcsős korlátozási rendszert vezettek be Angliában a koronavírus miatt, írja a BBC.

A háromlépcsős rendszert azután vezették be, hogy Keir Starmer a Munkáspárt vezetője azt kérte, hogy a kormány hozzon egy két-három hetes egyfajta megszakító lezárást, hogy kontroll alatt tartsák a fertőzéseket. 

A háromlépcsős rendszer értelmében Anglia összes területét közepes, magas és nagyon magas riasztási szintre sorolják:

  • A közepes riasztási szinten a hatos szabályt kell betartani, ami azt jelenti, hogy kültéren és beltéren is maximum hat ember találkozhat egymással, és a bároknak, kocsmáknak, éttermeknek be kell zárniuk este tízkor.
  • A magas riasztási szinten különböző háztartásban élő emberek nem keveredhetnek egymással beltéren.
  • Nagyon magas riasztási szinten pedig a különböző háztartásban élők nem keveredhetnek se kültéren, se beltéren beleértve a vendéglátóhelyeket és a privát kerteket.

Az ország nagy részén a közepes riasztási szint van életben, de Észak-, és Közép-Anglia néhány területén a legmagasabb korlátozási szintet rendelték el. A legszigorúbb járványügyi intézkedések Liverpool régiójában vannak, ahol azoknak a bároknak és kocsmáknak be kellett zárniuk, ahol nem szolgálnak fel ételt.

A kormány Manchester és Lancashire megyék esetében is gondolkodik, hogy bevezetik a legmagasabb riasztási szintet, amit Manchester megye polgármestere elítél, ugyanis szerinte a fejük felett, tárgyalások nélkül akar a kormány dönteni az életükről.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!