Árad az Ipoly

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Több más folyó, például a Sajó és a Hernád mellett az Ipoly is kilépett a medréből az elmúlt napokban lehullott sok eső miatt - írja az MTI. A folyó vízszintje a magyarországi szakaszon Ipolytarnócnál csütörtök reggel 9 és 12 óra között 374 centiméteren tetőzött, ami csak alig több, mint fél méterrel marad el a valaha mért legmagasabb vízállástól. Azóta lassú apadás tapasztalható a Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint.

Bár a folyó lejjebb lévő szakaszán a vízszint várhatóan ezután sem éri majd el az I. fokú készültségi szintet jelentő értékeket, Ipolytarnócon azért okozott gondot az áradás: a falu két utcájában, a Rákóczi és a Dankó Pista utcákban is elérte a házakat a víz, az itt lakóknak homokzsákokkal kell védeniük otthonaikat.

.Az Ipoly áradása miatt vízzel borított Rákóczi utca Ipolytarnócon 2020. október 15-én.Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA
Az Ipoly áradása miatt vízzel borított Rákóczi utca Ipolytarnócon 2020. október 15-én.Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Olvasónk, Péter a Dankó Pista utcában készített képeket küldött nekünk, amiket ezúton is köszönünk.

Az áradó Ipoly az ipolytarnóci Dankó Pista utcábanFotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

Frissítés: Olvasónk közben jelezte, és a Google Streetview is beigazolta, hogy az MTI tudósítása alapján eredeti cikkünkben tévesen írtuk, hogy a hírügynökség képei a Kossuth utcán készültek. Valójában a Rákóczi út látképe szerepel rajtuk, a falu folyótól távolabbi végén fekvő Kossuth utcát nem érinti az Ipoly áradása.