Egy nap alatt közel 9000 új fertőzött Olaszországban

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Szerda után csütörtökön is új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma Olaszországban, 8804 esetet fedeztek fel a hatóságok, írja a Reuters. Szerdán 7332 volt ez a szám, és már ez is rekordot jelentett, pedig az országot rendkívül megviselte a tavaszi első hullám. 

Róma a vírus idején, október 10-énFotó: Andrea Ronchini, Ronchini/NurPhoto via AFP

Jelentősen nőtt a halottak száma is, míg szerdán 43, addig csütörtökön 83 új áldozatot jelentett be az egészségügyi minisztérium, de ezek a számok még mindig alacsonyak a tavaszi hullám számaihoz képest, amikor volt, hogy egy nap több mint 900 áldozata volt a koronavírusnak. Jelenleg 586 embert ápolnak intenzív osztályon, ez az adat is meredeken emelkedett az elmúlt napokban. 

Olaszországot rendkívül keményen sújtotta az első hullám, 36372 ember halt meg a vírus következtében, de a szigorú korlátozásoknak köszönhetően nyárra sikerült megfékezni a vírus terjedését. Az elmúlt hetekben viszont visszatért a járvány. Az országban jelenleg gőzerővel a tesztkapacitás bővítésén dolgoznak, pedig csütörtökön ezen a téren is új rekordot értek el, 162932 embert teszteltek. 

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek