Egy nap alatt közel 9000 új fertőzött Olaszországban

külföld
2020 október 15., 17:15

Szerda után csütörtökön is új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma Olaszországban, 8804 esetet fedeztek fel a hatóságok, írja a Reuters. Szerdán 7332 volt ez a szám, és már ez is rekordot jelentett, pedig az országot rendkívül megviselte a tavaszi első hullám.

Róma a vírus idején, október 10-én
photo_camera Róma a vírus idején, október 10-én Fotó: Andrea Ronchini, Ronchini/NurPhoto via AFP

Jelentősen nőtt a halottak száma is, míg szerdán 43, addig csütörtökön 83 új áldozatot jelentett be az egészségügyi minisztérium, de ezek a számok még mindig alacsonyak a tavaszi hullám számaihoz képest, amikor volt, hogy egy nap több mint 900 áldozata volt a koronavírusnak. Jelenleg 586 embert ápolnak intenzív osztályon, ez az adat is meredeken emelkedett az elmúlt napokban.

Olaszországot rendkívül keményen sújtotta az első hullám, 36372 ember halt meg a vírus következtében, de a szigorú korlátozásoknak köszönhetően nyárra sikerült megfékezni a vírus terjedését. Az elmúlt hetekben viszont visszatért a járvány. Az országban jelenleg gőzerővel a tesztkapacitás bővítésén dolgoznak, pedig csütörtökön ezen a téren is új rekordot értek el, 162932 embert teszteltek.