Huszonnégyen fertőződtek meg koronavírussal a Mohácsi Kórház belgyógyászatán

koronavírus
2020 október 15., 09:40

Két orvos, hét beteg, tizenöt ápoló és más dolgozó koronavírustesztje lett pozitív a Mohácsi Kórház belgyógyászati osztályán – írja a hvg.hu.

A hírt a város polgármestere, Pávkovics Gábor közölte az intézmény főigazgatójától, Csizmadia Csabától kapott tájékoztatásra hivatkozva. Csizmadia azt is írta, hogy a kórházból az előírt eljárásrendnek megfelelően a betegek a területileg kijelölt ellátó centrumokba kerültek, a kontaktnak minősített dolgozók pedig karanténba vonultak.

„Az osztály valamennyi dolgozóját és betegét teszteltük, az első tesztek eredménye mindenkinél negatív lett. Az új felvételes belgyógyászati jellegű betegek ellátását átmenetileg a Komlói Egészségcentrum (belgyógyászat), valamint a Pécsi Tudományegyetem (gasztroenterológia) végzi, mindaddig amíg a második teszt megérkezése és a záró fertőtlenítések után, meg nem tudjuk nyitni újra a belgyógyászati osztályt” – tette hozzá a főigazgató.

Megjegyezte azt is, hogy az intézményben „a többi ellátási területen továbbra is zavartalanul folyik a biztonságos betegellátás”.