Igazolt fertőzöttként Lisszabonból még Torinóba repült Cristiano Ronaldo

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megsértette az olasz járványügyi szabályokat Cristiano Ronaldo portugál sztárfocista, mikor már igazolt koronavírus-fertőzöttként Lisszabonból repülővel az olaszországi Torinóba utazott - jelentette ki Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter egy csütörtöki rádióinterjúban - írja az MTI.

A 35 éves, ötszörös aranylabdás portugál labdarúgónál még Lisszabonban, a portugál válogatott táborában állapították meg kedden, hogy elkapta a koronavírust, ennek ellenére szerdán visszarepült Olaszországba, hogy ott töltse a karanténidőszakot.

Ronaldoval szemben már folyik jogi eljárás Olaszországban karanténszabályok megsértése miatt. Október elején a Juventus teljes keretét karanténba rendelték, miután két koronavírus-fertőzöttet találtak a csapatnál, Ronaldo néhány csapattársával együtt azonban még az igazoló negatív teszteredményeik beérkezése előtt elhagyták a karanténhelyszínül szolgáló hotelt. Ronaldo azért tette ezt, hogy a portugál válogatottal edzhessen, a Nemzetek Ligája mérkőzésekre.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!