Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovénia több régiójában

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Szlovénia több régiójában lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el, és egyéb korlátozó intézkedést is bevezetnek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a szlovén kormány válságkabinetje, adta hírül az MTI.

Azokban a régiókban lesznek korlátozások, amelyekben a fertőzöttek száma az elmúlt két hétben százezer főre vetítve meghaladta  140-et. Hét régióban ilyen súlyos most az összesen 12-ből, amik nagyrészt Délkelet-, Közép- és Észak-Szlovéniában találhatók.

A lakhelyelhagyási tilalom nem azt jelenti, hogy az érintett régiókban élők egyáltalán nem hagyhatják el otthonaikat, a korlátozás egyelőre csak a régió elhagyására vonatkozik. Emellett péntektől az itteni lakosságnak tilos lesz tíz főnél nagyobb összejöveteleket szervezniük, és a vendéglátóhelyek működését és a sportrendezvényeken való részvételt is korlátozza a kormány. A maszkviselés pedig zárt és nyílt térben egyaránt kötelező lesz.

Országos intézkedés viszont, hogy hétfőtől egy hétig ötödik osztályától felfelé az iskolákban digitális oktatásra állnak át.

Ales Hojs belügyminiszter elmondta, a járványügyi adatok tükrében a kormány kéthetente felülbírálja majd döntéseit.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek