Maszk nélkül jelent meg egy eseményen II. Erzsébet

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Először vett részt egy nyilvános eseményen a lezárások óta II. Erzsébet királynő, de felbukkanásával sok kritikát is kiváltott, mivel úgy döntött, hogy maszk nélkül vesz részt a programon, írja a Guardian

Fotó: BEN STANSALL/AFP

A brit királynő Salisbury közelében látogatott meg egy védelmi és technológiai laboratóriumot unokája, Vilmos herceg társaságában. A királyi család egyik tagján sem volt maszk a látogatás során, de a Buckingham Palace később azt közölte, hogy a látogatás előtt megtették a szükséges óvintézkedéseket. 

A laboratóriumban mind a 48 embert tesztelték, aki a királynő közelébe kerülhetett, és folyamatosan betartották a távolságtartási előírásokat. 

Ennek ellenére sokan voltak, akik kritizálták a királyi udvar döntését, hiszen Nagy-Britanniában számos nyilvános helyen, így boltokban és tömegközlekedésen is kötelező a maszkviselés, és a kormány ajánlásaiban még ennél is gyakoribb maszkviselést javasol, és a királyi család feladata éppen az lehetne, hogy példát mutasson a nemzetnek. 

A brit sajtó úgy tudja, hogy az esemény előtt Vilmos herceget is tesztelték, és csak azután találkozhatott nagyanyjával.