Robotdelfinek helyettesíthetik a fogságban élő állatokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az amerikai Edge Innovations fejlesztett egy robotdelfint, ami a megszólalásig hasonlít valódi társaira. A Reuters azt írja, akrobatamutatványokra is képes, ami azért fontos, mert egy nap robotdelfinek helyettesíthetik azokat az igaziakat, amiket csak azért tartanak fogságban, hogy parkokban szórakoztassák a látogatókat. 

A robotdelfinek ára 3 és 5 millió dollár között mozog. 

A fejlesztők azt remélik, a hollywoodi filmekben is szívesebben használják majd őket, mint igazi állatokat. 

„Jelenleg úgy 3000 delfint tartanak fogságban azért, hogy dollármilliókat keressenek velük. És nyilvánvaló, hogy az emberek szeretik a delfineket, és szeretnének többet tudni róluk” - mondta az Edge Innovations alapítója, Walt Conti.

Sok európai országban már tilos delfineket tartani csak azért, hogy szórakoztassák az embereket, de Amerikában a legtöbb államban még szabad. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!