Saját aktusuk felvételével zsarolta alkalmi partnerét egy dunántúli férfi

bűnügy
2020 október 15., 12:10

Társkereső oldalon felszedte, szexelt vele, majd az aktusról készített videóval zsarolta alkalmi partnerét egy férfi, emiatt, és egy albérletes csalás miatt most első fokon egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság - közölte a Tatabányai Járási Ügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A bíróság szóvivője elmondta, az első bűncselekmény áldozata 2018 végén egy társkereső oldalon ismerte meg a férfit, akivel alkalmi szexuális kapcsolatot létesített. Idén február elején azonban a férfi Viber alkalmazáson keresztül közölte vele, ha nem utal neki pénzt, megmutatja a kettejük együttlétéről készült videót a nő férjének.

A nő a többrendbeli fenyegetés hatására összesen 200 ezer forintot utalt át a vádlottnak, mielőtt feljelentést tett ellene.

A másik eset, amikor a férfi pénz csalt ki egy másik gyanútlan sértettől, 2019 végén történt. A férfi egy székesfehérvári albérlettel foglalkozó Facebook-csoportban egy nem létező lakást ajánlott kiadásra, az internetről összeszedett képekkel. A hirdetésre jelentkezett a sértett nő, akitől a férfi 160 ezer forintot kért az albérlet fenntartásáért a következő év április 15-ig.

A nő az összeget sokallta, végül 20 ezer forintot utalt a vádlottnak. A lakás megtekintése rendre meghiúsult, de a vádlott újabb összegeket kért, például kaució címén. A nő egy 40 ezer forintos tételt még elutalt, de bizalmatlanná vált, és végül feljelentette a férfit, miután ő többszöri kérésre sem adta vissza az addig elutalt összegeket.

A bírósági ítélet zsarolás és csalás bűntettéről szól, a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Nem jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy nőt szexuális aktusról készített állítólagos videóval zsarolt, egy másiknak pedig egy nem létező székesfehérvári lakást ajánlott albérletbe - A zsarolás bűntette és csalás vétsége miatt előállított férfi ügyében a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.