Véres dulakodássá fajult, amikor izraeli rendőrök lecsaptak egy korlátozások ellenére megtartott esküvőre

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Egy Jeruzsálem közelében fekvő telepen tartották azt az esküvőt, melyre lecsapott a rendőrség, mivel a résztvevők nem tartották be a járvány miatt elrendelt korlátozásokat, írja a Guardian

Az akcióról készült felvételeken többek között azt látni, ahogy a rendőrök kirángatják a menyasszony testvérét, akinek vérzik az arca. A felvételek hatására hatalmas a felháborodás Izraelben, a kormány is nemtetszését fejezte ki, illetve vizsgálatot is indítottak már. 

A család az egyik ciszjordániai telepen él, és szerintük a rendőrök egyszerűen rárontottak az ünneplőkre, pedig betartották az előírásokat, melyek maximum 20 ember jelenlétét teszik lehetővé. 

A rendőrség ezzel szemben azt állítja, hogy a nő, aki a ház tulajdonosa, a rendőrtisztekre támadt, amikor azt kérték tőle, hogy igazolja magát. Ekkor több vendég is csatlakozott hozzá, és üvegekkel kezdték el dobálni a rendőröket. A rendőrök állítása szerint a felvételen vérző arccal látható férfi eldobott egy üveget, amiből olaj folyt ki, ezen csúszott el és ekkor ütötte meg magát. Őt amúgy őrizetbe vették a dobálózás miatt. A letartóztatás során egy rendőr is elcsúszott az olajon, ő is megsérült az üvegszilánkok miatt, tették még hozzá. 

A rendőrség szóvivője később annyit közölt, hogy olívaolajat tartalmazó üvegeket dobáltak. A rendőrség is közzé tett egy kitakart testkamerás felvételt, ezen azt látni, hogy a helyiek vitatkoznak a rendőrökkel, majd egy dulakodás kezdődik. 

A történteknek politikai felhangokat adott, hogy az esküvő résztvevői ultraortodoxok voltak, és több ultraortodox közösséggel kapcsolatban is felmerült már a vád, hogy nem tartják be a járvány miatt elrendelt előírásokat, ami miatt már korábban is voltak összetűzések köztük, illetve a rendőrök között

A rendőrséget felügyelő belbiztonsági miniszter, Amir Ohana közölte, hogy vizsgálatot indítanak a történtek miatt. 

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek