18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Brutálisan kivégeztek egy középiskolai tanárt egy Párizs melletti kisvárosban

külföld
2020 október 16., 17:49
Conflans Sainte Honorine település, Párizstól nyugatra
photo_camera Conflans Sainte Honorine település, Párizstól nyugatra Fotó: LOURDEL Lionel / Hemis.fr/hemis.fr via AFP

A Reuters nemzetközi hírügynökség és a BBC is hírt adott róla péntek délután, hogy egy férfit brutális módon meggyilkoltak Párizstól nem messze, nyugati irányba, Conflans-Sainte-Honorine településén, egy iskola közelében.

link Forrás

Az elkövető egyes források szerint lefejezte áldozatát, de ezt a rendőrség még nem erősítette meg. (Frissítés 22.00: a francia sajtó már tényként ír róla, hogy ez történt.) Az biztos, hogy különösen kegyetlen késeléses gyilkosság történt. A helyszínre érkező rendőrök - akiket eredetileg egy, az iskola körül gyanús magatartást tanúsító férfi miatt hívtak ki - lelőtték a tettest, aki ezt megelőzően újabb késes támadással fenyegetőzött. A környéket lezárták.

A hatóságok terrortámadásként kezelik az incidenst, erre utal, hogy bevonták a nyomozásba a terrorelhárítás embereit is. Az eset miatt marokkói utazását félbeszakítja, és visszatér az országba Gerald Darmanin belügyminiszter.

A Reuters egy rendőrségi forrásra hivatkozva azt írja, hogy nem sokkal korábban a tanár Mohamed prófétáról készített rajzokat mutatott óráján a diákoknak - amit az iszlámban szentségtörésnek tartanak.

A rendőrségi forrás szerint a tanúk azt is mondták, hogy a támadó „Allah Akbar” felkiáltást követően támadott. Ezt az információt a hatóságok hivatalosan egyelőre nem erősítették meg. (BBC / Reuters)