Brutálisan kivégeztek egy középiskolai tanárt egy Párizs melletti kisvárosban

Conflans Sainte Honorine település, Párizstól nyugatraFotó: LOURDEL Lionel / Hemis.fr/hemis.fr via AFP

A Reuters nemzetközi hírügynökség és a BBC is hírt adott róla péntek délután, hogy egy férfit brutális módon meggyilkoltak Párizstól nem messze, nyugati irányba, Conflans-Sainte-Honorine településén, egy iskola közelében. 

Az elkövető egyes források szerint lefejezte áldozatát, de ezt a rendőrség még nem erősítette meg. (Frissítés 22.00: a francia sajtó már tényként ír róla, hogy ez történt.) Az biztos, hogy különösen kegyetlen késeléses gyilkosság történt. A helyszínre érkező rendőrök - akiket eredetileg egy, az iskola körül gyanús magatartást tanúsító férfi miatt hívtak ki - lelőtték a tettest, aki ezt megelőzően újabb késes támadással fenyegetőzött. A környéket lezárták. 

A hatóságok terrortámadásként kezelik az incidenst, erre utal, hogy bevonták a nyomozásba a terrorelhárítás embereit is. Az eset miatt marokkói utazását félbeszakítja, és visszatér az országba Gerald Darmanin belügyminiszter. 

A Reuters egy rendőrségi forrásra hivatkozva azt írja, hogy nem sokkal korábban a tanár Mohamed prófétáról készített rajzokat mutatott óráján a diákoknak - amit az iszlámban szentségtörésnek tartanak. 

A rendőrségi forrás szerint a tanúk azt is mondták, hogy a támadó „Allah Akbar” felkiáltást követően támadott. Ezt az információt a hatóságok hivatalosan egyelőre nem erősítették meg. (BBC / Reuters)