Meghalt az indiai férfi, akit véletlenül raktak a hullaház hűtőjébe

A 74 éves indiai férfit hétfőn nem sokkal azután nyilvánították halottá, hogy egy magánkórházba szállították Tamilnádu államban. Ezután a családja hazaszállította, majd hívták a temetkezési vállalkozót, és hamarosan a hullaház hűtőjébe került.  A rokonok már le is szervezték a temetését másnapra, csakhogy kedden a rakodók arra lettek figyelmesek, hogy a férfi teste remeg a kabinban, ezért gyorsan kiszabadították.

Visszavitték a kórházba, azonban péntekre így is meghalt. A kórház igazgatója nem tudta megmondani a BBC-nek, hogy a beteg mennyi időt töltött a hűtőben, de azt elárulta, hogy végül tüdőproblémák miatt halt meg.  A család ellen a rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.