Pintér: a túlzó segítség vezetett a fán akadt siklóernyős halálához

belföld
2020 október 16., 08:16

Pintér Sándor belügyminiszter elismerte, hogy hibát követtek el annak a siklóernyősnek a mentése közben, aki a honvédelmi helikopter rotorszele miatt zuhant le a fáról, derül ki az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésének a jegyzőkönyvéből.

„Egy egészen biztos, hogy hiba történt a mentés során. Annyira akartak segíteni a repülőn, hogy sajnálatos módon ez a túlzó segítség a halálához vezetett. De a túlzott segíteni akarás sem vezethet oda senkinél, hogy mások életét kockáztassa, ezért büntetőeljárás keretében vizsgáljuk az ügyet” - mondta Pintér.

A július eleji balesetben egy siklóernyős akadt fenn egy fán, de nem esett baja, ám a segítségére egy honvédelmi helikoptert küldtek, aminek a rotorja akkora szélvihart csapott, hogy a férfi lezuhant, később pedig meghalt a kórházban.

A Budapesti Regionális Nyomozó ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, de a baleset óta eltelt három hónapban senkit nem hallgatott ki gyanúsítottként. Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottság ülését is úgy rendezték meg szeptember 29-én, hogy az Országyűlés nem küldött arról meghívót, és a közszolgálati tévé sem tudósította. (Telex)