Puskás-díj közeli, pompázatos-orgazmikus akciógólt szerzett az üres Maracanában a brazil Red Bull Bragantino

brazília
2020 október 16., 19:40

Mióta van Puskás-díj, a legalantasabb közhely minden gyönyörű gólnál bevetni, hogy Puskás-esélyes, de amit a brazil liga egyik sereghajtója, a kiesés elől menekülő Red Bull-csapat, a Bragantino hozott össze a nagy Flamingo ellen pénteken, az egész biztosan ott lesz a shortlisten, amikor a FIFA kiválasztja a 2020-as év legnagyobb dugóját.

Méghozzá azért, mert nem csak a befejezés gyönyörű, mint a legtöbb Puskás-szagú gólban, de az egész támadás olyan, mintha mágnestáblára rajzolták volna fel: az összjáték tempója, és az összes beindulás tökéletes, a középpályán egy gyönyörű sarkazás is belefér, aztán ahogy Claudinho betör a tizenhatoson belül, majd még maga elé emeli egyszer a labdát, mielőtt behúzza a léc alá, olyat még a FIFA-ban is ritkán látni. Mindezt a zártkapus Maracanában.

Itt a gól mágnestáblán:

link Forrás

És itt van a kapu mögötti kamerából:

link Forrás

A brazil Red Bull 19. helyen szerénykedik egyelőre a bajnokságban, és ez a gól is csak egy X-re volt elég a bronzérmes helyen álló, nagymúltú Flamengo ellen.

A balszélsőként játszó Claudinho amúgy az egyik sztár a csapatban, 10-es mezben játszik, de a Transfermarkt szerint piaci értéke alig 1 millió euró, viszont még csak 23 éves.