Csak egy nem működő linket kapott Rogán minisztériumától Szél Bernadett és Hadházy Ákos, amikor ellenőrizni akarták a konzultációs íveket

POLITIKA
2020 október 19., 11:45

Amíg 2017-ben Hadházy Ákos és Szél Bernadett még személyesen nézhették meg az akkori nemzeti konzultáció íveit, most a Miniszterelnöki Kabinetirodától azt a választ kapták, hogy csak írásos formában tájékoztatják őket. Erre pedig mellékeltek egy linket, ami 404-es hibára mutat.

https://kormany.hu/404?fbclid=IwAR016YQLT28xKQIESdTRraHjM9Y_ySb3_0IoC2bBnwek1_12J2bocOU9zd0
photo_camera https://kormany.hu/404?fbclid=IwAR016YQLT28xKQIESdTRraHjM9Y_ySb3_0IoC2bBnwek1_12J2bocOU9zd0

Rogán Antal minisztériuma felrótta a független képviselőknek, hogy amikor legutóbb biztosították nekik a betekintési jogot, akkor Hadházy „rosszhiszeműen és súlyosan visszaélt azzal, hogy a munkatársak a törvényi kötelezettségeken messze túlmenően széleskörű tájékoztatást adtak a konzultációs ívek feldolgozásáról és értékeléséről”, mert lefényképezte őket, és „számos valótlan állítást tett a konzultációs kérdőívekkel kapcsolatban”.

Hadházy akkor arról bezsélt, hogy a 1,7 millió ív nem volt meg, bár a 3 helyszín közül csak 2-nél tudtak konkrét darabszámot mondani a konténerekben tárolt ívekről, a harmadik helyszínen ezt sem tudták a képviselőknek meghatározni.

Köszönjük, akkor talán többet ne merjék azt mondani, hogy milliószám küldik vissza az emberek az íveket. Miután 2017-ben üres dobozokat mutogattak, most lett volna a lehetőség, hogy bizonyítsanak. Nem merték bevállalni” - írta az oldalán SZél Bernadett.