Totális kamunak tűnik a nemzeti konzultáció a konzultációs íveket megtekintő LMP-s képviselők szerint

politika
2017 november 23., 18:40
comments 337

Mint arról szerdán a sajtó beszámolt, Hadházy Ákos és Szél Bernadett LMP-s képviselők végre lehetőséget kaptak, hogy betekintsenek a kormánynak visszaküldött nemzeti konzultációs ívekbe.

Magyarország kormánya egy erősen prejudikáló konzultációba kezdett a nem létező „Soros-tervről” a magyar lakossággal. Ahogy azt a kormányzati hirdetések büszkén hirdetik, már több mint 1,7 millióan küldték vissza az íveket.

A kormány persze azt mond, amit akar, a visszaküldött íveket ugyanis hét pecsét alatt őrzik 3 budapesti cégnél. A két LMP-snek végül lehetősége nyílt arra, hogy 15 percre (!) betekintsenek a helyszíneken az ívekbe – a sajtó kizárása mellett.

Nyilvánvalóan ez elég kevés idő volt arra, hogy végignyálazzák az íveket, de elmondásuk szerint így is kilógott a lóláb.

A 24.hu tudósítása szerint Hadházy „beszélt a technikai személyzet tagjaival is, akik közölték vele, semmilyen nyilvántartást, még egy kockás füzetet sem vezetnek a beérkező levelekről, csak némi biztonsági ellenőrzés van.”

Hadházyék szerint az 1,7 millió ív sem volt meg, bár a 3 helyszín közül csak 2-nél tudtak konkrét darabszámot mondani a konténerekben tárolt ívekről, a harmadik helyszínen ezt sem tudták a képviselőknek meghatározni.

Hadházy szerint egyébként az egész konzultációval sokkal nagyobb baj, hogy nem az országot igazán égető problémákkal – úgy mint az oktatással vagy az egészségüggyel foglalkozik.

A Fidesz láthatóan teljesen összezavarodott az LMP akciójától, ugyanis a 24 szerint ezzel a közleménnyel reagáltak az iratokba betekintő akcióra:

„ Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy minden magyar ember elmondhassa a véleményét erről.” 

Az LMP éppen arra volt kíváncsi, hogy a konzultációs ívek rendben, szabályosan érkeznek-e be és kerülnek feldolgozásra. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.